نصب مکانیکال سیل
اخبار

چگونه مکانیکال سیل را نصب و تعویض کنیم؟

مکانیکال سیل چیست؟ مکانیکال سیل برای جلوگیری از نشت مایعات یا گازها بین فضاهای مختلف، و بین دو قطعه مکانیکی کاربرد دارد. این سیل‌ها معمولا از جنس‌های مختلفی مانند پلیمرها، فلزات یا مواد کامپوزیت ساخته می‌شوند. 

نصب و تعویض مکانیکال سیل:

روند کلی و نحوه‌ی مونتاژ و دمونتاژ قطعات هر سازنده، متفاوت است اما اصول کلی کارکرد سیل مکانیکی، یکسان می باشد.

در ادامه، نکات کلی که باید در نصب و تعویض مکانیکال سیل موردتوجه قرار گیرند، بیان می‌شوند.

بررسی اولیه شفت: مطمئن شوید که شفت تمیز بوده و هیچ نوع آلودگی، تراشه و فلز روی آن وجود نداشته باشد.

همچنین ناحیه‌ای که اُرینگ‌ها قرار دارند را با دقت بیشتری بررسی کنید. قطر شفت را اندازه بگیرید تا مطمئن شوید در تلورانس مجاز برای آب‌بندی قرار می‌گیرد.

المان‌ها و قطعات آب‌بندی جدید را بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچ آسیبی در حین تولید یا حمل‌و‌نقل به آن وارد نشده است.

فاصله‌ی بین قطر خارجی و قطر داخلی صفحه‌های حلقه‌های اتصال باید ثابت و پایدار باشند.

این فاصله ممکن است در طی جابجایی، از حالت اولیه خارج شده باشد. برای تنظیم مجدد، با انگشتان خود روی حلقه‌ها فشار دهید تا به محل اصلی خود بازگردند.

در صورت نادیده گرفتن این مسئله، مقدار نشتی در آب‌بندی، بیشتر از حد مجاز خواهد شد.

تعویض مکانیکال سیل 

تنظيم ارتفاع مناسب آب‌بندي: براي تنظيم این ارتفاع، قطعات پلاستیکی کوچکی وجود دارند که باید در کناره‌ی حلقه‌های اتصال قرار گیرند.

برای نصب، این قطعات را کمی به سمت دیواره‌ی مخزن آب‌بندی فشار دهید.

اگر میزان فشار زیاد باشد، قطعات فاصله‌دهنده خم‌شده و ارتفاع حلقه‌ها از محدوده‌ی مناسب خارج می‌شود. پس از تنظیم، پیچ‌ها را بسته و قطعات فاصله‌دهنده را خارج کنید.

اُرینگ‌های الاستومترها باید با نهایت دقت و کمترین میزان فشار نصب شوند. همچنین میزان روغن موردنیاز برای نصب آن‌ها مقدار بسیار کمی است.

روغن تنها برای آسان کردن نصب قطعات استفاده می‌شود و هیچ کمکی برای انجام آب‌بندی به سیستم نمی‌کند.

اگر میزان زیادی روغن در نصب مکانیکال سیل استفاده شود، روغن اضافی به قسمت‌هایی که المان‌های آب‌بندی در تماس هستند و دمای زیادی دارند، حرکت کرده و باعث سوختگی، آسیب به آب‌بندی و نشتی خواهد شد.

نصب حلقه‌ی اصلی: حلقه‌ی اصلی از جنس کربن یا سیلیکون کاربید به دو بخش تقسیم می‌شود که برای نگه‌داشتن این دو قسمت، از حلقه‌ی محافظ استفاده می‌شود.

حلقه‌ی اصلی را روی سطح روتور قرار داده و آن را در مرکز، تنظیم کنید.

یکی از مهم‌ترین نکات استفاده و تعمیر آب بند مکانیکی، میزان سفت کردن آب‌بندی است. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه به‌طور مفصل این مسئله بیان می‌شود.

زمانی که یکی از شیرهای خانه چکه می‌کند، معمولاً با سفت کردن شیر این مشکل برطرف می‌شود اما اگر نشتی مکانیکال سیل زیاد باشد سفت کردن بیش‌از‌حد، مشکل را بیشتر می‌کند. برای تنظیم صحیح، نکات زیر را رعایت کنید:

خواندن دستورالعمل‌های سازنده و اجرای دقیق آن‌ها

هیچ‌گاه قطعات را به هم فشار ندهید. قطعات آب‌بندی به‌راحتی آسیب می‌بینند و تعویض آن‌ها هزینه‌ی زیادی دارد.

فضای کاری و دستان تکنسین باید تمیز باشند. وجود آلودگی حتی به میزان کم می‌تواند باعث آسیب به آب‌بندی شود.

بیشتر از مقدار موردنیاز به بست‌ها گشتاور وارد نکنید.

سفت کردن بیش‌ازحد آب‌بندی، فشار غیرضروری زیادی به سطوح در تماس وارد می‌کند. این فشار باعث خرابی آب‌بندی در اثر شوک مکانیکی خواهد شد.

ایجاد شوک مکانیکی دلایلی مانند یاتاقان‌های نامناسب، کاویتاسیون، گشتاور زیاد، بار نامتوازن و انحراف شفت دارد و به وجود آمدن آن در اثر تنظیم نامناسب آب‌بندی بسیار رایج است.

همچنین سفت کردن زیاد باعث فشار به فنرها و تشدید نیروی بین سطوح آب‌بندی خواهد شد. این مسئله باعث می‌شود دمای آب‌بندی بالاتر از حد معمول شده و سایش سطوح، سریع‌تر رخ دهد.

همچنین از نتایج سفت کردن بیش‌ازحد، ایجاد اعوجاج در المان‌های ثابت سیل مکانیکی است که باعث آسیب به واشرها و بیرون زدن آن‌ها می‌شود که تمام این عوامل سبب می‌شوند تا نشتی بیشتر شود.

بنابراین اگر به موردی برخوردید که مکانیکال سیل نشتی زیادی دارد در بیشتر موارد، شل کردن آب‌بندی نتیجه‌ی بهتری از سفت کردن آن خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *