پمپ‌های دینامیکی
اخبار

مهم ترین کاربردهای پمپ‌های دینامیکی

پمپ های دینامیکی چگونه پمپ هایی هستند؟

پمپ‌ دینامیکی نوعی از انواع پمپ‌ها هستند که بر اساس اصول دینامیک سیالات عمل می‌کنند. در این پمپ‌ها، با استفاده از یک محرک مکانیکی، انرژی جنبشی به سیال منتقل شده و سرعت آن افزایش می‌یابد. سپس این افزایش سرعت با استفاده از اجزایی مانند دیفیوزر به افزایش فشار تبدیل می‌شود.

پمپ دینامیکی چگونه کار می‌کند؟

پمپ‌های دینامیکی با استفاده از یک عنصر دوار مانند پروانه، سیال را به جریان درآورده و حرکت می‌دهند. این پروانه توسط موتور الکتریکی، موتور احتراق داخلی و سایر محرک‌ها به چرخش در می‌آید. سیال از قسمت مکش وارد محفظه پمپ شده و با چرخش پروانه، نیروی گریز از مرکز به سیال اعمال و سرعت سیال بالا می‌رود. این امر سبب کاهش فشار در ورودی پمپ شده و یک خلا نسبی ایجاد می‌کند که منجر به مکش بیشتر سیال به داخل پمپ می‌گردد. پس از آن، سیال وارد قسمت دیفیوزر پمپ شده، سرعت آن کم می‌یابد و فشارش افزایش می‌یابد. نتیجتاً، سیال تحت فشار از قسمت تخلیه به بخش مقصد هدایت می‌شود.

پمپ های BB1

 مهم ترین کاربردهای پمپ‌های دینامیکی

پمپ‌های دینامیکی به دلیل داشتن ویژگی‌هایی همچون قابلیت اطمینان بالا، دبی جریان پیوسته، توانایی پمپاژ مایعات با ویسکوزیته متفاوت و هزینه نگهداری پایین، دارای دامنه کاربرد بسیار گسترده‌ای در صنایع مختلف می‌باشند.

یکی از مهمترین کاربردهای پمپ‌های دینامیکی، پمپاژ نفت خام در صنعت نفت است. پمپ‌های دینامیکی بزرگ برای انتقال نفت خام از چاه‌های نفت تا پالایشگاه‌ها استفاده می‌شوند. همچنین این پمپ‌ها در صنایع پتروشیمی بسیار کاربرد دارند.

علاوه بر این، پمپ‌های دینامیکی کوچک و متوسط در صنایع شیمیایی، داروسازی، غذایی، نساجی، کاغذسازی، خودروسازی و غیره برای انتقال انواع مواد و محصولات استفاده می‌شوند. کاربردهای متنوع دیگر این پمپ‌ها شامل سیستم‌های تصفیه فاضلاب، سیستم‌های سرمایش و گرمایش، سیستم‌های آتش‌نشانی و غیره می‌باشد.

در مجموع با توجه به مزایای فراوان پمپ‌های دینامیکی، امروزه این پمپ‌ها جزء جدانشدنی بسیاری از فرایندهای صنعتی و غیرصنعتی به شمار می‌آیند و کاربردهای گوناگون و گسترده‌ای دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *